Външният министър обяви един от основните приоритети на правителството.Вярвам, че отношенията

...
Външният министър обяви един от основните приоритети на правителството.Вярвам, че отношенията
Коментари Харесай

Министър Генчовска: Диверсификацията е сред приоритетите на кабинета

Външният министър разгласи един от основните приоритети на държавното управление.

Вярвам, че връзките сред нашите две страни могат да бъдат разширени в доста повече аспекти. Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска след срещата си с азербайджанския си сътрудник Джейхун Байрамов, съобщи кореспондент на Novini.bg

По време на конференцията министър Генчовска изрази вяра тази година да бъдат осъществени визити на президента и председателя на Народното събрание на Азербайджан.

По време на диалозите заявих пред моя сътрудник, че диверсификацията на източниците на енергийни запаси е измежду целите на българското държавно управление. В тази връзка чакам скоро да завърши градежът на газовата връзка сред България и Гърция, от която чакаме азерски газ, изясни първият посланик на страната ни.

Теодора Генчовска ще одобри министъра на външните работи на Азербайджан

По време на срещата е било дискутирано и разширение съдействието в стопанската система и туризма.

Имаме готовонст за образуване на бизнес делегация от Азербайджан в България, която да се запознае с опциите за вложения у нас. По отношение на туризма бих желала да уверя, че азерските туристи са постоянно добре пристигнали в нашата страна, добави министър Генчовска.

По думите на дипломата ни съдействието сред двете страни се развива във възходяща линия, откогато през 1992 година България бе измежду първите страни, признали независимостта на Република Азербайджан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР